Grootschalig onderhoud N 455 start begin 2009

Regio, 30 november 2008

De provincie verwacht begin 2009 met het grootschalig onderhoud aan de N455 (Noordeinde) tussen Boskoop en Waddinxveen te starten. Aangezien deze weg een beroemde weg is voor weggebruikers tussen deze kernen, kan dat voor overlast zorgen.

De werkzaamheden zullen ongeveer drie maanden in beslag nemen.Voor bestemmingsverkeer blijft de weg bereikbaar, doorgaand verkeer en het openbaar vervoer zullen worden omgeleid. De voorbereidende werkzaamheden van de aannemer zijn in volle gang. Zodra die klaar zijn, kan de recontstructie starten.

Nu rijden dagelijks bijna 9500 automobilisten over het Noordeinde. Een woordvoerder van de provincie weet dat de N455 een drukke route is, maar groot onderhoud is onvermijdelijk. De werkzaamheden vinden wel in drie fases plaats, zodat steeds twee delen van de weg open kunnen blijven. Bewoners en bedrijven kunnen nog wel van de weg gebruik maken, het fietspad blijft ook in gebruik. Voor doorgaand verkeer wordt een omleiding ingesteld.

Er wordt begonnen vanaf de Boskoopse kant. De eerste fase loopt van de rotonde bij de Zijde, tot aan de Snijdelwijklaan in Boskoop. De omleidingsroutes gaan vooral via de N207.

De weg krijgt, naast een nieuwe asfaltlaag, verhogingen op de kruispunten en parkeerplaatsen aan de kant van Boskoop. Bushaltes krijgen een opknapbeurt en worden in een enkel geval een stukje verplaatst. Ook gaat de snelheidsgrens naar maximaal 50 en 60 kilometer per uur.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.n455.nl

Bron: n455.nl