Centrum alsnog opgeknapt

Hazerswoude-Rijndijk, 19 november 2008

Winkeliers kijken reikhalzend uit naar plannen voor het centrum van Hazerswoude-Rijndijk. Wethouder Uljee ziet kansen om dat alsnog grootschalig op te knappen.

Frans Zwartjes van drogisterij De Margriet zegt namens de winkeliersvereniging Da Costasingel dat het centrum in 25 jaar niets veranderd is, terwijl consumenten verwender zijn geworden. Eerder dit jaar trokken de coalitiepartijen de stekker uit een te ambitieus centrumplan, waarvan de tekorten in de tientallen miljoenen liepen. De voorbereiding daarvan heeft 660.000 euro gekost.

Wethouder Uljee wil nu een afgeslankt plan realiseren, dat in de toekomst wordt uitgebreid. Hij heeft de sterke overtuiging dat het centrumplan kan groeien, dan krijgt Hazerswoude-Rijndijk wat het verdient.

Uitgangspunt is een opknapbeurt voor het winkelcentrum aan de Da Costasingel, waar onder anderen twee supermarkten hun plaats moeten vinden. Ook het NCK-gebouw en het bedrijf Vertegaal aan de Kloosstraat worden bij de herontwikkeling betrokken. In een volgende fase wil Uljee ook Carrier en een deel van het terrein van Oasen onder handen laten nemen.

Die uitbreidingsmogelijkheden hebben ervoor gezorgd dat Uljee niet is afgetreden toen het vorige plan, met haventje en luxe winkels, werd afgeblazen. Hij zegt dat hij kansen ziet als hij naar het voorstel kijk. Daarom heeft hij de politieke afweging gemaakt verder te gaan en het bijltje er niet bij neer te leggen, aldus Uljee. Het centrumplan is namelijk zijn project.

Zwartjes noemt de plannen van Uljee ‘nog geen echt plan’, maar vindt dat het de hoogste tijd is dat dat er wel komt. Zwartjes wil in elk geval bij de ontwikkelingen betrokken blijven.

Dit artikel is overgenomen uit AD Groene Hart. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.