Armin van Buuren opnieuw beste dj

Rijnwoude, 2 november 2008

Armin van Buuren is opnieuw uitgeroepen tot beste dj ter wereld. Hij werd door de lezers van het Britse tijdschrift DJ Magazine op de eerste plaats gezet. De trance-dj stond vorig jaar ook al op één. Tiësto, die de prijs in 2002, 2003 en 2004 in de wacht sleepte, werd tweede.

Het gaat goed met Armin van Buuren. De dj en producer uit Koudekerk aan de Rijn is bezig aan een nationale en internationale zegetocht. In maart dit jaar veroverde hij in Miami twee International Dance Music Awards (beste Europese dj, en beste radioprogramma). In april gaf hij een negen uur durend optreden in een uitverkochte Jaarbeurs in Utrecht. En afgelopen januari won hij de Popprijs 2007. Volgens het juryrapport is hij de ambassadeur van trancemuziek, het belangrijkste culturele exportproduct van Nederland.

Armin van Buuren groeide op in Koudekerk aan de Rijn. Zijn vader is huisarts en zijn moeder freelance journalist en medewerkster van Omroep Rijnwoude Volgens broer Eller was het ‘een muzikale ouwehoerfamilie’. Eller werd na een opleiding aan de rockacademie gitarist in de urbanmetalband Bagga Bownz. Thuis stond er altijd muziek aan. Er kwamen vaak vrienden over de vloer, die tot diep in de nacht bleven hangen. Dan lagen Armin en Eller in bed te luisteren naar de muziek die net iets te hard stond.

Anno 2008 telt het bedrijf rond Van Buuren en zijn zakenpartners 22 personeelsleden, een keur aan artiesten, eigen evenementen en labels. Dit zorgt voor een overvolle agenda en een moordend ritme. Van Buuren slaapt in vier dagen soms op evenzoveel continenten. Vroeger had hij elke dag een optreden, maar dat is nu teruggegaan naar zo’n vier keer in de week. Zijn radioshow ‘A State of Trance’ maakt hij regelmatig in het vliegtuig, op weg naar een volgend optreden.

Bron: Omroep Rijnwoude