Zaterdag 1 november: Regionale Fietsverlichtingsactie

Rijnwoude, 30 oktober 2008

Op zaterdag 1 november wordt in de regio Rijnstreek de jaarlijkse fietsverlichtingsactie gehouden. Fietsers kunnen die dag gratis hun verlichting laten controleren, en zo nodig laten repareren.

Losse lampjes zijn vanaf die datum ook toegestaan. Als de dagen korter worden, is het belangrijk om goede verlichting op je fiets te hebben. Daarom wordt op 1 november weer de jaarlijkse fietsverlichtingsactie georganiseerd. Op de actiedag zal bij de ingang van de Aarhof aan De Vest in Alphen aan den Rijn een stand worden ingericht. Fietsers kunnen hier hun verlichting laten nakijken. Eenvoudige reparaties worden ter plekke verricht. Men hoeft hiervoor alleen de materiaalkosten te betalen.

Veertien rijwielhandelaren in Alphen en omgeving berekenen op dezelfde dag ook slechts het gebruikte materiaal (en geen arbeidsloon) bij reparatie van fietsverlichting. De week erna, van 3 tot en met 8 november, bieden zij 10% korting op de totale kosten voor reparatie van verlichting (inclusief arbeidsloon).

In Rijnwoude doen mee:

  • Tweewielercentrum Van der Post, Dorpsstraat 45a, Koudekerk aan den Rijn
  • Theo van Zanten Tweewielers, Dorpsstraat 176, Hazerswoude-Dorp
  • Hans Janssen Tweewielers, Dorpsstraat 91, Benthuizen

Het is de bedoeling dat de politie in de periode na de actie gericht gaat controleren op het voeren van verlichting op de fiets. Bij niet goed werkende verlichting of ontbreken van reflectie volgt een boete van € 20,--.Een extra reden dus om goed verlicht op pad te gaan.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van de Gemeente Rijnwoude. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.