Treinverkeer in de regio ernstig ontregeld

Regio, 11 oktober 2008

Bij het station Gouda zijn zaterdagochtend twee treinen op elkaar gebotst. Er zijn geen gewonden gevallen. Een aantal passagiers in de intercity zegt zelfs niets van de botsing te hebben gemerkt.

De botsing heeft zich rond elf uur voorgedaan tussen het NS-station en het spoorviaduct over de Spoorstraat. Het treinverkeer lag zaterdag van en naar Gouda volkomen stil. De Nederlandse Spoorwegen meldde een vertraging van meer dan een uur.

De Inspectie Verkeer en Waterstaat is zaterdag begonnen met een onderzoek naar het treinongeval. De inspectie spreekt in eerste instantie met beide machinisten en met de treindienstleiding in Utrecht.

Het spoor bij Gouda is een van de drukste van Nederland en verbindt de steden Den Haag en Rotterdam met Utrecht.De Thalys, diebetrokken was bij debotsing,rijdt gewoonlijk niet door Gouda. Deze internationale trein van Parijs naar Amsterdam is omgeleid, omdat tussen Den Haag en Delft aan de spoorbaan wordt gewerkt. Die werkzaamheden betekenen ook een probleem voor een alternatieve route voor de nu ontwrichte dienstregeling.

Reizigers die van Utrecht naar Den Haag v.v. willen gaan, wordt inmiddels aangeraden om te reizen via Schiphol. Tussen Den Haag en Rotterdam kan gebruik worden gemaakt van RandstadRail. De in Gouda gestrande reizigers werden met bussen vervoerd. Voor het ongemakt bood NS gratis koffie aan.

Het ongeluk trok veel bekijks. Een groot aantal toeschouwers probeerde aan de kant van de Noothoven van Goorstraat over het geluidscherm foto's te maken.

Ook het traject Alphen aan den Rijn, Boskoop, Waddinxveen naar Goudawas door dit ongeval getroffen, op dit traject reden helemaal geen treinen. Er werden tussen deze stations wel bussen ingezet. Omreizen via het treintraject van Alphen aan den Rijn naar Woerdenwas ook geen optie, want op dit traject rijden dit weekend ook geen trein en dit i.v.m. herstel van verzakkingen van het spoor.

Het treinverkeer van en naar Gouda is zaterdagmiddag rond 16.45 uur weer langzaam op gang gekomen.

Dit artikel is overgenomen uit AD Groene Hart. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.