Mini-brug over de Oude Rijn

Rijnwoude, 21 oktober 2008

Geen Máximabrug? Dan moet er zo snel mogelijk een 'Minimabrug' komen. Voor de meeste raadsfracties in de Rijnwoudse politiek is de maat vol. Om het dorp Koudekerk te ontlasten, willen ze zo snel mogelijk een tweede brug over de Oude Rijn.

De fracties van het CDA, de PvdA en de VVD willen niet langer wachten op de hoge Máximabrug die door de provincie en de gemeenten Alphen en Rijnwoude moet worden betaald. Ze pleiten voor een onderzoek naar een lage brug op Rijnwouds grondgebied omdat die goedkoper en sneller is aan te leggen. Voor het gemak heeft het CDA deze brug alvast de werknaam Minimabrug gegeven.

De fracties haken in hun algemene beschouwingen op de begroting in op de oproep van Bert de Bruin van 'Hoogewaard Bedrijvig'. De voorzitter van het samenwerkingsverband van bedrijven op de Hoogewaard pleitte in juni al voor een lage brug over de Oude Rijn. Het vele vrachtverkeer kan in het verstopte Koudekerk namelijk geen kant op. Ook voor de plaatselijke bevolking is er een levensgevaarlijke situatie ontstaan.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.