Meer reizigers RijnGouwelijn

Regio, 24 oktober 2008

De snelheid gaat omhoog, de Rijngouwelijn gaat om het kwartier rijden en diverse nieuwe stations komen bij Alphen, Boskoop, Gouda en Waddinxveen te liggen.

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft grote plannen met en verwachtingen van de RijnGouwelijn. Voornaamste doel is meer reizigers in de trein krijgen. Veel meer zelfs, want alles bij elkaar moeten de maatregelen zorgen voor zeker 60 procent meer gebruikers.

Rond 2020 kunnen zelfs tot zo’n 75 procent meer mensen gebruik gaan maken van de treinen op het spoor tussen Gouda en Leiden, zo is de verwachting. Mogelijk is voor deze extra reizigers wel een aanpassing van het perron bij Alphen nodig, om de overstaptijd te verbeteren. Ook komt wellicht een nieuwe halte bij station Westergouwe. Al gepland waren nieuwe haltes bij Waddinxveen Coenecoop, Boskoop Snijdelwijk, Gouda Goudschepoort en bij De Hoorn in Alphen.

Dit staat allemaal te lezen in een rapport van Verkeer en Waterstaat. Dat meldt ook dat tussen 2002 en 2006 het aantal reizigers tussen Alphen en Gouda met zo’n 5 procent is afgenomen. Oorzaak is het gebrek aan stiptheid van de trein.

Dit artikel is overgenomen uit AD Groene Hart. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.