Jongen (18) beledigt buschauffeur

Gouda/Hazerswoude-Dorp, 6 oktober 2008

Er was afgelopen weekeind opnieuw een probleem in Gouda tussen een buschauffeur van Connexxion en een jongen uit Hazerswoude-Dorp, van Marokkaanse afkomst.

De politie kwam vrijdag rond 22.30 uur in actie na een melding van de chauffeuse. Ze voelde zich beledigd. De chauffeuse had haar bus op het Stationsplein neergezet en afgesloten voor een pauze. Toen zij terugkwam trof ze in de bus twee jongens en een meisje aan. De bestuurder vroeg ze de bus te verlaten. Het meisje deed dat. De jongens uit Waddinxveen en Hazerswoude-Dorp (beiden 18), waren het er niet mee eens. De Hazerswoudenaar zou de vrouw voor 'rascist' hebben uitgemaakt. Daarna liepen ze weg.De toegesnelde politie trof het duo aan in een trein die klaarstond om naar Alphen aan den Rijn te gaan. Ze werden aangehouden en na verhoor mochten ze naar huis. Tegen de Hazerswoudenaar is een proces-verbaal opgesteld. De officier van justitie bepaalt of hij nog een straf krijgt.

Enkele weken geleden weigerden buschauffeurs de Goudse woonwijk Oosterwei in te rijden vanwege problemen met Marokkaanse jongeren. Dat leidde tot landelijke ophef.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.