Huizen Zonneveldstraat voor kerst weg

Hazerswoude-Rijndijk, 16 oktober 2008

De huizen aan de Zonneveldstraat in Hazerswoude-Rijndijk zijn nog voor de kerst gesloopt. Dat zegt directeur Martin Bogerd van woningcorporatie Habeko.

Als dede bouwvergunning eerste fase zijn ontvangenzal ergesloopt gaan worden. Er is toegezegd datdie half oktober worden ontvangen. Hoewel dat wat later dreigt te worden, omdateen van de ambtenaren door ziekte is geveld, hoopt Bogerd snel te kunnen beginnen.

Op de plaats waar nu leegstaande arbeidershuisjes staan, moeten sociale nieuwbouwwoningen komen. De woningcorporatie heeft een concessie gedaan door nu al te beginnen met slopen, terwijl omwonenden na het verstrekken van de bouwvergunning nog bezwaren in kunnen dienen. Toen sommigen eerder dit jaar hun onvrede over het plan uitten, vertelde Habeko Wonen dat de sloop van de oude, leegstaande woningen uitgesteld zou worden tot zij met het nieuwbouwplan in zouden stemmen.

Die overeenstemming is nu in elk geval met de gemeente bereikt, zegt Bogerd. De bezwaren wegen niet af tegen de kwaliteit van het plan. De gemeente vindt dat ook. We hebben een heel positief advies van de welstandscommissie gehad, aldus Bogerd.

Vrij snel na de vergunning zal er worden begonnen met slopen. Dat is dan niet na twee weken klaar, maarer wordtverwacht dat de huizen voor de kerst weg zijn.

Dit artikel is overgenomen uit AD Groene Hart. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.