Horeca heeft pijn

Alphen aan den Rijn / Regio, 16 oktober 2008

Nog even en de eerste Alphense horecabedrijven vallen om. Daarvoor waarschuwt de eigenaar van uitgaanscentrum Choices. Ook dit uitgaanscentrum ziet de omzet zakken.

In het hele land zien kroegbazen hun omzet achteruit hollen omdat er minder mensen een borrel komen drinken nu ze daarbij geen sigaret kunnen opsteken. In enkele kroegen en café's staan de asbakken met regelmaat weer gewoon op de bar. In de hoop dat de vaste klanten blijven komen.

De meeste kroegbazen zijn natuurlijk te trots om toe te geven dat het zwaar weer is, zegt de bedrijfsleider Erwin Verboom van ’Alle Hens’. Maar ze liegen als ze zeggen dat het niet zo is.

De gezelligheid is weg, merkt de eigenaar van Choices op. Even paffen in het rookhok is ook niet alles. Het uitgaanscentrum heeft veel weekend-rokers over de vloer. Mensen die alleen op vrijdag en zaterdag een borrel drinken en daarbij dan graag een sigaret opsteken.De eigenaar voorspelt dat het ene na het andere bedrijf kapot gaat en dat er straks duizenden mensen die nu nog in de horeca zitten, werkloos zijn.

De niet-roker wil de roker in het café terug, ervaart Erwin Verboom. De sfeer is volgens hem weg. Aangezien zijn bedrijf ook een restaurantfunctie heeft denkt hij niet dat zijn bedrijf er aan onderdoor zal gaan. Maar voor de kleinere kroegen vreest hij absoluut het ergste.

Bron: Alphen.cc