Groen-Direkt komt weer naar Hazerswoude-Dorp

Hazerswoude-Dorp, 20 oktober 2008

Het sierteelthandelsbedrijf Groen-Direkt vertrekt alweer uit Boskoop. Over twee jaar strijkt de onderneming vrijwel zeker neer op het pct-terrein in Hazerswoude-Dorp. Volgens directeur Gert Koert bleken de uitbreidingsmogelijkheden in Boskoop minder te zijn dan was voorgespiegeld.

De groothandel in tuinproducten verhuisde ongeveer een jaar geleden van het pot- en containerteeltterrein (pct) in Hazerswoude-Dorp naar de plek van de voormalige Boskoopse veiling in Boskoop-oost.

Vlak voor Kerst ging het mis. Groen-Direkt besloot in afwachting van het verkrijgen van een vergunning alvast tenten te bouwen op haar terrein, zodat er voldoende ruimte zou zijn voor het houden van de grote voorjaarsbeurs in februari. Omwonenden schrokken toen ze de bouwactiviteiten zagen. Een in allerijl opgerichten Stichting Red de Polder kwam achter nog meer toekomstige bouwplannen en protesteerde met succes bij de gemeente en provincie. De tenten moesten worden afgebroken en ook de andere bouwplannen bleken moeilijk uitvoerbaar.

Volgens de Rijnwoudse wethouder Van Velzen, tevens voorzitter van de Greenportregio Boskoop, kan Groen-Direkt over enkele jaren terecht op het nieuwe uitbreidingsgedeelte van het pct-terrein in Hazerswoude-Dorp.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.