Besluit over windmolens deze week

Rijnwoude, 1 oktober 2008

Rijnwoude moet uiterlijk 1 oktober besluiten of de bezwaren tegen windmolens gegrond zijn. Dat heeft de rechter besloten.

De gemeente moet alle bezwaren tegen de bouw van de windmolens nog een keer onder de loep nemen, omdat is gebleken dat de toestemming voor de turbines niet volgens de regels is verleend.

Dat wethouder Uljee ervan uitgaat dat de molens toch wel blijven staan, is de windmolenhaters een doorn in het oog. Uljee zei driekwart jaar geleden in deze krant het starten van een nieuwe procedure te betreuren, maar zich geen zorgen te maken over de uitkomst ervan.

Omdat hij onlangs soortgelijke uitspraken deed, noemde Gerard de Boer, partijlid van Geen Windmolens Rijnwoude hem een 'wetverkrachter'.

Ook het feit dat de uitnodiging voor de bezwarencommissie te laat verstuurd werd, vond hij een veeg teken. Het lijkt wel alsof u mensen niet serieus neemt u geeft ze niet genoeg bedenktijd, aldus de Boer.

Toen de windmolens in 2005 gebouwd zouden moeten worden, tekenden 1700 mensen een petitie tegen de giganten. Ook dienden verscheidene bewoners zelfstandig bezwaren in.

Dit artikel is overgenomen uit AD Groene Hart. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.