Opening vernieuwd gemeentehuis

Rijnwoude, 7 september 2008

Op zaterdag 13 september 2008 wordt het vernieuwde gemeentehuis van Rijnwoude feestelijk geopend door burgemeester Latenstein. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om een centrale Publiekshal te realiseren.

Inmiddels is de hal al ruim twee maanden in gebruik en is het tijd om de hal officieel te openen. De verbouwing was nodig omdat Rijnwoude de komende jaren flink gaat groeien, waardoor onder meer het inwonertal en de bedrijvigheid gaan toenemen. Bovendien zijn de burgers, bedrijven en medewerkers van Rijnwoude zijn toe aan een moderne, aantrekkelijke en efficiënte front-office. Deze ontwikkelingen én het verhoogde wensenniveau van onze inwoners vragen om een verbeterde kwaliteit van gemeentelijke dienstverlening. Om aan de wensen van de inwoners te voldoen is het vanaf het begin van dit jaar mogelijk om een aantal producten digitaal aan te vragen en zijn de openingstijden van Publiekszaken verruimd. Nu ook de balies van Publiekszaken zijn verplaatst kunnen burgers en bedrijven 'voor alles' terecht bij één loket, op één centrale plek in het gemeentehuis. Ook de Politie en de ISDR zijn in de hal gevestigd.

Naast het openen van de Publiekshal besteedt de gemeente nog meer aandacht aan haar dienstverlening. De burgemeester reikt tijdens haar toespraak de brochure ‘Servicenormen’ uit. Deze vervangt het Burgerhandvest uit 2003. De (vernieuwde) brochure maakt het voor de burgers inzichtelijk wat zij van ons als gemeente mogen verwachten.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van de Gemeente Rijnwoude. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.