'Extra aandacht' voor Oude Rijnzone'

Koudekerk a/d Rijn, 11 september 2008

Kan de regio rekenen op een miljoenenbijdrage van het Rijk bij de herstructurering van de Oude Rijnzone? Het antwoord op die vraag laat nog even op zich wachten. Maar de betrokken bestuurders zijn wel positief na het werkbezoek dat minister Cramer van VROM gisteren bracht aan de regio. Volgens hen was ze heel geïnteresseerd.

Cramer maakte gistermorgen met de bus een rondrit langs Bodegraven, Alphen en Koudekerk. Daarbij werd vooral aandacht besteed aan de plannen voor de herstructurering van de oude bedrijventerreinen rond de Alphense Rijnhaven en de Koudekerkse Hoogewaard. Alphen heeft plannen voor de bouw van appartementen en hoogwaardige bedrijven langs de Rijnhaven, Rijnwoude wil het bedrijventerrein aan de Hoogewaard moderniseren en deels vervangen door woningen.

De Oude Rijnzone is door het Rijk aangewezen als transformatiezone. De Rijnwoudse wethouder Frank Uljee legde de minister tijdens een tussenstop in de oude veevoederfabriek van Agrifirm in Koudekerk nog eens heel kort uit wat het nut is van die operatie. Volgens hem is de Oude Rijnzone er om het Groene Hart zo lang mogelijk groen te houden.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.