Voetballers willen kunstgras

Hazerwoude-Dorp, 14 augustus 2008

Voetbalvereniging Hazerswoudse Boys dreigt uit zijn voegen te barsten. Volgens voorzitter Dick van Vliet bleek Uit een onderzoek van de gemeente dat een nieuw veld in 2012 nodig is, maar zit de club nu aan onze top.

Aan de roep om extra ruimte kwam de raad van Rijnwoude voor de zomer nog tegemoet. De leden stemden in met een ‘package deal’ van wethouder De Best, waardoor een hangplek voor jongeren en extra parkeerplaatsen voor de tennis en voetbal in een keer gerealiseerd konden worden. Overigens vonden de andere twee wethouders dit plan te duur.

Van Vliet heeft officieel nog niets gehoord over de aanleg van de parkeerplaatsen. Hij vind dat jammer. De gemeente bevestigt dat er nog geen datum is geprikt voor de aanleg. Zelf zet de vereniging alles op alles om de toekomstige aanloop aan te kunnen. Zo wordt er druk geklust aan vier nieuwe kleedkamers. Vooral voor de dames was er te weinig ruimte.

Op het verlanglijstje van de vereniging prijkt ook nog een nieuw kunstgrasveld. Dat kan intensiever gebruikt worden dan een gewoon grasveld. Volgens voorzitter van Vliet kan dit voor de jeugd gebruikt worden. Hij heeft daar wel de gemeente voor nodig, want die is eigenaar van de grond. Maar volgens onderzoek van de gemeente is een kunstgrasveld pas in 2012 nodig. De nieuwe voorzitter, die in oktober het stokje van Van Vliet overneemt zal zich volgens de huidige voorzitter met man en macht inzetten om het nieuwe veld binnen twee jaar klaar te hebben.

Dit artikel is overgenomen uit AD Groene Hart. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.