‘De inwoners van Rijnwoude moeten de barricade op’

Hazerswoude Rijndijk, 20 augustus 2008

De inwoners van Rijnwoude moeten in verzet komen tegen een mogelijke fusie van Rijnwoude en Boskoop. Dat zegt Hazerswoudenaar en oud KPN-topman Robert Hagendoorn. Volgens hem houden de lokale politici de burgers voor de gek. Een fusie levert helemaal geen voordelen op.

Hagendoorn ergert zich aan de politieke partijen die eerst in hun verkiezingsprogramma beloven dat Rijnwoude zelfstandig blijft en vervolgens instemmen met fusieplannen. Hij noemt dat minachting van de politiek voor de burgers. Het is voor hem ook onbegrijpelijk dat veel politici voor een fusie met Boskoop zijn. Ze hebben geen enkel overtuigend argument daarvoor.

Hagendoorn heeft geen enkel vertrouwen in de uitkomst van de onderzoeken die nog gaan worden uitgevoerd. Als topman bij KPN weet hij dat gaat. De gemeente is opdrachtgever en dus wordt er toegewerkt naar een uitkomst die positief is voor de gemeente.

De inwoners van Rijnwoude moeten er volgens Hagendoorn niet vanuit gaan dat waarnemend burgemeester Latenstein zich zal inzetten voor een zelfstandig Rijnwoude. Zij is slechts een interim-manager die door de provincie is aangesteld om de ‘klus’ van de fusie met Rijnwoude te klaren.

Robert Hagendoorn denkt dat Rijnwoude, net als Zoeterwoude, best goed kan functioneren als zelfstandige gemeente. Daarom moet het voortdenderende fusieproces worden gestopt. In zijn ogen lijkt het erop dat dit alleen nog maar kan als de inwoners de ‘barricade opgaan’. Van de lokale politiek valt niets te verwachten.

Bron: Omroep Rijnwoude