Rijnwoude baalt van provincie

Rijnwoude, 24 augustus 2008

Gemeente Rijnwoude baalt van een slecht onderbouwd rapport van de provincie Zuid-Holland over het effect van gemeentelijke herindeling. Rijnwoude vreest dat tegenstanders van fusie met Boskoop het broddelwerk aangrijpen om nog luidere protestkreten te laten horen.

De provincie schakelde het bureau Berenschot in om een onderzoek te doen naar de effecten van gemeentelijke herindelingen. Rijnwoude en Jacobswoude waren in verband met hun herindeling in 1991 samen met nog acht gemeenten betrokken bij het onderzoek. De vorige maand concludeerde Zuid-Holland dat het effect op herindeling vooral positief is. B en W van Rijnwoude hebben het rapport bestudeerd en kunnen niet anders concluderen dat het aan alle kanten rammelt. Zo zijn inwoners niet in het onderzoek betrokken.

Kritiek heeft Rijnwoude ook op het feit dat Berenschot uit de mate van afvalscheiding afleidt hoe de gemeente met bewoners samenwerkt. Berenschot verwijst naar een studie in Apeldoorn, maar die kunnen B en W niet terugvinden. Zo gaat de kritiek in een brief van twee A4-tjes aan het provinciebestuur nog even door. Een dergelijk rapport werkt verstorend op een kwetsbaar en gevoelig proces als de eventuele fusie tussen Boskoop en Rijnwoude, schrijft het Rijnwoudse gemeentebestuur.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.