Nieuwbouw zorgcentum weken vertraagd

Hazerswoude-Dorp, 28 augustus 2008

Het is nog niet bekend wanneer de sloop van zorgcentrum Driehof weer hervat kan worden. De nieuwbouw is nu al weken vertraagd. Dat is een flinke tegenvaller, volgens locatiemanager Ron Orta van het Hazerswoudse zorgcentrum.

Begin juli kreeg het zorgcentrum een dwangsom van 75.000 euro opgelegd, omdat asbest tijdens de sloop niet op de juiste manier werd verwijderd. De sloop is sindsdien stopgezet. De locatiemanager zegt dat hetterecht is datze als opdrachtgever de dwangsom opgelegd kregen, maar zij leggen die neer bij de aannemer.Het sloopbedrijfgaat ervan uit dat dat geen probleem is. De aannemer heeft namelijk een sloopbedrijf opdracht gegeven de slopershamer te hanteren.

Er wordt opdit moment een destructierapport opgesteld, om te bepalen waar de asbest in het gebouw aan de Dorpsstraat precies zit. Pas als dat rapport af is krijgen ze toestemming om verder te gaan. Het vervelende is dat deze hele kwestie op ons afstraalt. Dat terwijl wij hier in feite niets aan kunnen doen, aldus de Locatiemanager.

Dit artikel is overgenomen uit AD Groene Hart. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.