Heftbrug ontzet, scheepvaart op Gouwe gestremd

Boskoop, 21 augustus 2008

Een vrachtwagen heeft donderdagochtend de hefbrug van Boskoop zwaar beschadigd. Aangezien de hefbrug de enige Boskoopse brug over de Gouwe is, heeft de beschadiging grote gevolgen.

Rond half acht reed de vrachtwagen met kraan, die nog omhoog stond, de brug op. Daarbij werden twee ijzeren balken geramd, met als gevolg dat verschillende delen van de hefbrug werden ontzet. De chauffeur is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Door het ongeluk was de brug over de Gouwe lange tijd niet bruikbaar voor het autoverkeer.

Vroeg in de middag is de brug opengesteld voor het verkeer tot een hoogte van 3.20 meter. Hoger verkeer werd omgeleid via de hefbrug in Waddinxveen. 's Avonds is de brug opnieuw afgesloten, om herstelwerkzaamheden mogelijk te maken.

Door de ontzetting kan de hefbrug niet meer omhoog, wat grote gevolgen heeft voor de scheepvaart. Pleziervaartuigen vanuit Alphen kunnen gebruikmaken van de haven van watersportvereniging De Gouwe.

De gemeente informeert de inwoners van het kwekersdorp over de voortgang van de spoedreparatie aan de brug. De website van de gemeente meldde vandaag dat de brug vanaf donderdagavond 21.00 uur weer wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, vanwege las- en andere werkzaamheden. De brug blijft afgesloten tot vrijdagochtend +/- 12.00 uur. Voor het verkeer zijn omleidingen ingesteld. Fietsers en voetgangers kunnen de brug wel blijven gebruiken, hoe lang de stremming voor de scheepvaart gaat duren, is nog onbekend.

Dit artikel is overgenomen uit AD Groene Hart. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.