Eigenaar van wietboot is vrijgesproken

Den Haag/hazerswoude, 26 augustus 2008

De eigenaar van het binnenvaartschip De Gigant waarop in september 2006 te Hazerswoude bijna anderhalfduizend hennepplanten werden aangetroffen, heeft gisteren bij het gerechtshof in Den Haag met succes zijn veroordeling aangevochten.

Een Haagse politierechter veroordeelde de Rotterdammer (52) vorig jaar tot 120 uur werkstraf en een boete van 40.000 euro. Maar gisteren werd de Rotterdammer in hoger beroep alsnog vrijgesproken door het hof. Ook de boete verviel.

De nu vrijgesproken Rotterdammer beweerde altijd al niets van de planten te hebben geweten. De boot lag in de Oude Rijn in Hazerswoude alwaar een 38-jarige Rotterdammer voor hem als beheerder optrad, zei hij. Die was er een complete kwekerij in de boot begonnen. Ondanks het feit dat er ooit eerder een kwekerij op zijn boot was aangetroffen en hij dus een 'gewaarschuwd man' was, achtte het hof onvoldoende bewijs voorhanden om tot een veroordeling van de eigenaar te komen. De beheerder van de boot werd gisteren overigens wel opnieuw veroordeeld tot 120 werkstraf. Die straf werd twee weken geleden in hoger beroep ook geëist tegen het tweetal.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.