Annemarie van Gaal opent Plantarium 2008

Hazerswoude-Dorp, 23 augustus 2008

Van 27 t/m 30 augustus wordt op het international Trade Centre Boskoop-Hazerswoude Plantarium 2008 gehouden. De Nederlandse vrouw die Rusland’s grootste uitgever werd, Annemarie van Gaal (45) opent op dinsdagavond 26 augustus de internationale vakbeurs voor de boomkwekerij Plantarium 2008.

Het thema van Plantarium 2008 is wereldwijd zakendoen, en daar is Annemarie van Gaal een zeer geslaagd exponent van, aldus beursmanager Jos van Lint.

Annemarie van Gaal woonde van 1990 tot 2000 in Moskou. In 1990 werd ze op haar 27e door de Nederlandse uitgeverij VNU, waar ze als projectmanager werkte, uitgezonden om in Rusland een joint venture op te richten. Na anderhalf jaar, nam zij ontslag en startte, samen met haar zakelijk partner Derk Sauer, de grootste uitgeverij van Rusland op, Independent Media. In 2000 keerde Annemarie terug naar Nederland vanwege de schoolopleiding van haar zonen. En werd directeur van de Telegraaf Tijdschriften Groep.

Annemarie van Gaal heeft een uitstekend gevoel ontwikkeld voor het wereldwijd zaken doen in moeilijke omstandigheden en weet welke factoren tot succes leiden. Jos van Lint zegt dat de deelnemers en andere gasten tijdens de officiële opening van Plantarium 2008 zullen ervaren dat deze boeiende zakenvrouw haar ervaringen op een heel persoonlijke en bevlogen manier op haar gehoor kan overbrengen.

Plantarium 2008 is een internationale boomkwekerij vakbeurs en telt ruim 270 deelnemers. Onder hen zijn 47 buitenlandse bedrijven, uit Amerika, België, China, Duitsland, Denemarken, Engeland, Frankrijk, Ierland, Israel, Italië, Polen, Tsjechië en Spanje. Binnen en buitenlandse bedrijven presenteren ook een groot aantal interessante nieuwe planten die meedingen naar de titel beste nieuwigheid van Plantarium 2008.

Zaterdag 30 augustus is deze beurs ook voor de tuinliefhebber toegankelijk. Deze kunnen dan genieten van de kleur en geur van een schitterend assortiment sierheesters, (kleine) bomen, vruchtbomen en –struiken, rozen, vaste planten en waterplanten voor tuin, terras en balkon. De vele noviteiten die op een speciale stand zijn tentoongesteld bieden alvast een voorproefje voor het tuinieren in de komende jaren.

Plantarium 2008 wordt gehouden in het Plantariumgebouw op het International Trade Centre, Ingang Denemarkenlaan 9, 2391 PZ Hazerswoude-Dorp. De beurs is geopend van 09.00 – 17.00 uur (voor meer informatie: www.plantarium.nl).

Bron: plantarium.nl