Rijnwoude niet op het matje voor molen

Hazerswoude-Rijndijk, 17 juli 2008

Wethouder Van Velzen is niet van plan zich iets aan te trekken van de kritiek van de provincie op de gang van zaken rond de Rhijnenburger molen. Die stelt dat Rijnwoude speciale toestemming had moeten vragen voor de opgestelde bouwplannen voor vier woningen aan de Corellistraat. Die huizen verminderen de windvang van de nabijgelegen molen.

Van Velzen ziet nog geen pelotons uit Den Haag voor de deur staan. Hij neemt de kritiek voor kennisgeving aan, zo is die volgens hem ook bedoeld. Een woordvoerder van de provincie Zuid-Holland bevestigt dat aan de conclusie van de provincie verder geen gevolgen verbonden zijn. Gemeenten hebben op dit gebied een redelijk grote vrijheid. De provincie gaat Rijnwoude niet op het matje roepen.

Het oordeel over de woningbouw werd geveld na vragen van de SP-statenfractie. Die vindt overigens dat de provincie een vuist moet maken. SP'er Erik Maassen stelde eerder al dat de provincie niet alleen met de mond maar ook in de praktijk moet belijden hart voor molens te hebben.

Dit artikel is overgenomen uit AD Groene Hart. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.