Politie Hollands Midden zet YouTube in

Regio, 16 juli 2008

Politie Hollands Midden laat op haar eigen YouTube kanaal opsporingsfilmpjes zien. Kijkers kunnen daarop reageren. Zo hoopt de politie de pakkans van criminelen te vergroten.

Vanaf vandaag zullen onder de titel Gesnapt! opsporingsfilmpjes worden getoond. Met toestemming van het Openbaar Ministerie en onder verantwoordelijkheid van hoofd korpsrecherche Arthur van Baaren is het eerste opsporingsfilmpje op YouTube gezet. De eerste Gesnapt! toont beelden van een overvaller die het op 12 juni van dit jaar gemunt had op het tankstation aan de Lammenschansweg te Leiden.

Politie Hollands Midden heeft gekozen voor YouTube, omdat het een goed bezocht videokanaal is in Nederland. Een grote doelgroep ‘hangt’ regelmatig op YouTube en kijkt rond voor aantrekkelijke filmpjes. Door de opsporingsfilmpjes in een standaard format aan te bieden probeert het korps de aandacht van de doelgroep te trekken.

Abonnees van het YouTube kanaal van Hollands Midden krijgen automatisch een melding als er een nieuw filmpje wordt geplaatst. Het eerste opsporingsfilmpje is te zien op nl.youtube.com/hollandsmidden.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van Politie Hollands Midden. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.