Gemeente en projectontwikkelaar begraven strijdbijl

Rijnwoude, 15 juli 2008

De gemeente Rijnwoude en de Hazerswoudse projectonwikkelaar Willem Langhout hebben de strijdbijl begraven. Afgelopen vrijdag hebben ze een overeenkomst getekend die een eind maakt aan diverse procedures waarin de twee partijen waren verwikkeld.

Langhout lag onder andere met de gemeente overhoop over de splitsing van zijn huis aan de Poelzoom in Hazerswoude-Dorp. Daarnaast trad hij op als zaakwaarnemer van veehouder Andries Kerkvliet die geconfronteerd werd met woningen binnen de stankcirkel rond zijn bedrijf. Langhout had tenslotte een groot aantal klachten over de handelwijze van de gemeente verzameld.

Kern van het akkoord is dat zowel de gemeente als Langhout erkennen dat ze zich in het verleden niet netjes hebben gedragen naar elkaar en dat ze beterschap beloven. Langhout belooft zijn gesplitste woning nog dit jaar als woning met kantoor aan huis te koop aan te bieden. En de kwestie rond de boerderij van Kerkvliet wordt opgelost door de verplaatsing van het boerenbedrijf en de bouw van seniorenwoningen op de plek van de huidige schuren en stallen.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.