Brand in Koudekerk vermoedelijk aangestoken

Koudekerk a/d Rijn, 2 juli 2008

De brand in de nacht van maandag op dinsdag in de woning aan de Hondsdijk in Koudekerk is vermoedelijk aangestoken. Politie en brandweer willen het officieel nog niet bevestigen, maar onderling trekken de spuitgasten zo hun conclusies.

De woning stond leeg. De brand sloeg over naar het aangrenzende huis waar op dat moment een bewoonster sliep. Ze is niet gewond geraakt.

De melding kwam tien voor drie binnen. Korpsen uit Koudekerk, Leiden en Leiderdorp bestreden de grote uitslaande brand. Alle inspanning was erop gericht om uitbreiding naar de andere woningen te voorkomen. De ambulance is even ter plekke geweest om een hyperventilerende brandweerman weer op de been te helpen.

Volgens commandant Henri Verheggen was de brandweer omstreeks vijf uur klaar. Maar op dinsdagochtend is de brandweer nog een keer uitgerukt om een verstopt brandhaartje te blussen. Er is volgens hem geen te grote concentratie gevaarlijke stof vrijgekomen.

Buren werden omstreeks kwart voor drie dinsdagmorgen wakker van 'vreemde geluiden'. Hanneke Scherpenzeel van twee deuren verderop zag zwarte wolken toen ze uit het raam keek. Volgens haar werd op dat moment de buurvrouw van het huis direct naast de brandende woning ook wakker. Ze belde de brandweer en maakte haar buurman aan de andere kant wakker. Hij is brandweerman. Tijd om te schrikken had ze niet. Alles ging op de automatische piloot.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.