Behandeling voorontwerp bestemmingsplan Oostvaartpark afgelast

Hazerswoude-Rijndijk, 3 juli 2008

De hehandeling voorontwerp bestemmingsplan Oostvaartpark in de Commissie Ruimtelijke zaken is gisteravond op het laatste moment afgelast.

Wethouder Frank Uljee maakt tijdens de Commissievergadering bekend dat er nog steeds geen overeenkomst is met een van de ontwikkelaars. Hij was somber over de voortgang van de onderhandelingen.

De bouwplannen voor het gebied ten oosten van Hazerswoude-Dorp hebben al eerder vertraging opgelopen. Eerst was er een conflict met Staatsbosbeheer over de kap van een stukje bos. Staatsbosbeheer wilde daar alleen mee akkoord gaan als ergens anders een stuk vervangend bos werd gepland. Er is nu afgesproken dat dit in het Bentwoud zal gebeuren.

Er was ook al eerder een conflict met een ontwikkelaar van het gebied. Dat ging overde eis van de gemeente dat er parkeergarages onder de huizen moeten worden gebouwd. De gemeente wilde echter maar eenderde van de kosten daarvoor bijdragen. Volgens de ontwikkelaar kun je in dorpen waar iedereen gratis zijn auto op de weg kan zetten, geen huizen verkopen met een verplichte bijdrage aan een parkeergarage.

Bron: Omroep Rijnwoude