Vijf miljoen voor oude voerfabriek

Koudekerk a/d Rijn, 16 juni 2008

De gemeente Rijnwoude legt Vijf miljoen euro op tafel voor de aankoop van de veevoederfabriek Agrifirm in Koudekerk aan den Rijn. Dat geld verwacht de gemeente bij de herontwikkeling van het gebied terug te verdienen.

Dat blijkt uit het voorstel van burgemeester en wethouders aan de raad. Die buigt zich op 24 juni tijdens een commissievergadering over de aankoop van het circa drie hectare grote bedrijventerrein. Op de locatie staan een mengvoederfabriek, silo's, een graanloods en een oude woning. Deze bedrijfswoning is nog verhuurd en de graanloods is nog in gebruik bij Agrifirm.

Vijf miljoen euro is het resultaat van twee jaar onderhandelen tussen de gemeente en eigenaar Agrifirm uit Meppel. De coöperatie vertrok begin 2006 uit Koudekerk. De ledenraad gaf de top van het veevoederbedrijf de opdracht het terrein met de opstallen te verkopen voor zeven miljoen euro.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.