Verkeershinder fietsoversteekplaats in Benthuizen

Benthuizen, 29 juni 2008

Vanaf 30 juni wordt begonnen met de aanleg van een fietsersoversteekplaats op de Omleidingsweg in Benthuizen. Dat zal leiden tot verkeershinder.

De werkzaamheden vinden plaats In de week van 30 juni tot en met 4 juli op de Omleidingsweg. Tijdens de aanleg van de fietsersoversteekplaats is steeds één rijbaan beschikbaar. Het verkeer wordt geregeld met (tijdelijke) verkeerslichten. Het verkeer kan daarom enige hinder ondervinden van de werkzaamheden.

De oversteekplaats maakt onderdeel uit van een nieuwe fietsroute die wordt gerealiseerd tussen de Oostkade in Zoetermeer en de Omleidingsweg in Benthuizen. Daardoor kunnen fietsers die gebruik gaan maken van de fietsroute op een veilige manier de Omleidingsweg passeren. Bij de oversteekplaats worden de rijbanen gescheiden en voorzien van een vluchtheuvel.

De fietsroute zal bij de start van het nieuwe schoolseizoen gereed zijn.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van de Gemeente Rijnwoude. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.