Twee keer zoveel plek voor winkels in Hazerswoude-Rijndijk

Hazerswoude-Rijndijk, 3 mei 2008

Het winkeloppervlak in Hazerswoude-Rijndijk kan de komende jaren verdubbelen, zonder dat dat ten koste gaat van de detailhandel in andere kernen van Rijnwoude. De forse uitbreiding is mogelijk doordat het aantal inwoners in deze kern gaat groeien van ruim 5300 naar 9000 inwoners. Het dorp krijgt er namelijk 1900 nieuwe huizen bij.

Hoewel het winkeloppervlak fors kan uitbreiden, is de toename veel minder dan het 'Distributie Planologisch Onderzoek' in haar begin dit jaar uitgebrachte rapport laat zien. Volgens het DPO kan het winkelaanbod wel drie keer zo groot worden.

Om eventuele leegstand en concurrentie met de winkeliers in buurdorpen te voorkomen, drong de gemeenteraad van Rijnwoude aan op een 'second opinion'. Het Bureau Stedelijke Planning en afgevaardigden uit de plaatselijke politiek hielden daarom de afgelopen maanden het DPO tegen het licht.

Wethouder Uljee is niet geschrokken van de grote verschillen tussen het DPO en de second opinion. Hij denkt dat er op beide rapporten wel iets af te dingen zal zijn. Wellicht ligt de waarheid in het midden. Voor de realisering van het centrumplan maakt het niet uit. Volgens hem is de gemenete bij het maken van berekeningen al aan de veilige kant gaan zitten.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.