Rijnwoude koopt leegstaande veevoederfabriek

Koudekerk a/d Rijn, 28 mei 2008

Na twee jaar onderhandeling heeft de gemeente Rijnwoude de lege veevoederfabriek van Agrifirm in Koudekerk aangekocht. Samen met de bijbehorende gronden krijgt de gemeente 3,5 hectare in bezit.

Volgens wethouder Frank Uljee is dat genoeg om een begin te maken met de nieuwe inrichting van het bedrijventerrein Hoogewaard. De gemeente gaat nu in overleg met het bedrijfsleven in de Hoogewaard over welke bedrijven meer of andere ruimte nodig hebben. Die mogelijkheden zijn er nu de gemeente de drieënhalve hectare van Agrifirm heeft kunnen verwerven.

De Agrifirmfabriek langs de Oude Rijn staat al twee jaar leeg. Agrifirm besloot de activiteiten over te hevelen naar de andere locaties in Zwolle, Meppel, Drachten en Utrecht. Omdat de gemeente een voorkeursrecht op de Hoogewaard had gevestigd, was Agrifirm verplicht de vrijkomende locatie als eerste bij de gemeente te koop aan te bieden.

Voorzitter Bert de Bruin van Hoogewaard Bedrijvig, is positief over de aankoop. Volgens hem kan er nu verder worden gepraat. Maar hij geeft wel aan dat de Hoogewaard alleen de schop kan als de Maximabrug er komt.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.