Nog geen oplossing verkeersproblemen in Groenendijk

Groenendijk, 23 mei 2008

De gesprekken over de oplossing van de verkeersproblemen in Groenendijk lijken in een impasse terecht te zijn gekomen. Dat bleek gisteravond tijdens een commissievergadering in het gemeentehuis.

Volgens Jan Wesselingh van het wijkcommittee Groenendijk ontstaan er regelmatig gevaarlijke situaties. De gemeente heeft borden neergezet die de maximum snelheid beperken to 30 km/uur. Heel veel automobilisten houden zich daar niet aan. Teamchef Frank Baas van de Politie Hollands-Midden geeft aan dat de politie kan niet optreden tegen de snelheidsovertreders. De reden is dat de weg niet is ingericht als een 30 km-zone.

De voorkeur van het wijkcommittee gaat uit naar het afschaffen van de 30 km-zone. De oude situatie met een maximum snelheid van 50 km/uur zou weer moeten worden hersteld.

Volgens teamchef Baas moet de gemeente het probleem oplossen. Wel gaf hij aan dat er op dit moment snelheidscontroles zijn om de situatie goed in kaar te brengen. En er wordt opgetreden tegene ernstige overtredingen.

Bron: Omroep Rijnwoude