Nieuw centrum Hazerswoude-Rijndijk van de baan

Hazerswoude-Rijndijk, 29 mei 2008

De gemeenteraad is tegen het plan voor een nieuw centrum in Hazerswoude-Rijndijk. Gisteravond besloten de politici niet verder te gaan met dit plan omdat het veel te duur wordt.

De gemeente is al vier jaar bezig met het maken van een plan voor het gebied tussen de Rijndijk, de Da costasingel, de Potgieterlaan en de Gemeneweg. Er lag nu een ambitieus plan op tafel. Er zou een nieuwe brede school komen bij de Gemeneweg. In het plan stond ook een nieuw winkelcentrum getekend. Daar zouden dan de Super de Boer en Hoogvliet komen. Op de plek van de winkels aan de Da Costasingel zou een gezondheidscentrum komen. Verder waren er 350 woningen gepland en een haventje

Bij het maken van het plan heeft de gemeente samengewerkt met projectontwikkelaar Proper Stok en Habeko Wonen. Al gauw bleek de financiering van het plan een probleem te zijn. aanvankelijk werd het tekort begroot op 10 miljoen euro. Dit tekort is inmiddels opgelopen tot 13 miljoen euro.

De collegepartijen CDA, PvdA en SGP/ChristenUnie gaven gisteravond aan dat het plan in hun ogen niet haalbaar. Ze willen nog wel nadenken over een uitgeklede versie van het plan. De oppositiepartijen in de raad waren er verbaasd over dat de collegepartijen deze conclusie nu pas trokken. In hun ogen was het al lang duidelijk dat het plan volstrekt onhaalbaar was.

Bron: Omroep Rijnwoude