GWR en D66 willen mening bevolking horen over fusie

Rijnwoude, 11 mei 2008

RijnwoudeKIEST. Dat is het motto waarmee de twee politieke partijen GWR en D’66 feiten en meningen over de herindeling onder de aandacht van de inwoners willen brengen. Tevens roepen zij de inwoners van Rijnwoude op om hun mening te geven over de toekomst van Rijnwoude.

De twee partijen GWR en D66 hebben de website www.RijnwoudeKIEST.nl in het leven geroepen. Op die website willen ze inwoners informeren over de ontwikkelingen met betrekking tot de voorgenomen fusie tussen Rijnwoude en Boskoop. Ook kunnen de inwoners via de website aangeven of ze wel of geen voorstander zijn van een fusie tussen de twee gemeenten.

De twee partijen wijzen erop dat de gemeente Zoeterwoude in een brief heeft aangegeven niet meet te willen fuseren met Rijnwoude en Boskoop. En een samengaan van alleen Rijnwoude en Boskoop heeft met heel weinig draagvlak. Uit een representatieve enquête van Radio Rijnwoude en het Leidsch Dgablad is gebleken dat minder dan 5% van de inwoners voorstander is van de meest voor de hand liggen optie van een fusie van Rijnwoude met Boskoop en Zoeterwoude.

De GWR en D66 vinden dat de overige politieke partijen niet doen wat ze hebben beloofd, en dat is de burger centraal stellen. RijnwoudeKIEST nodigt de politiek partijen, die voor een fusie met Boskoop hebben gekozen, uit om heel concreet uit te leggen wat de voordelen van die fusie zijn. Maar dan wel in duidleijke, begrijpelijke taal.

Bron: Omroep Rijnwoude