CDA voor behoud koeien in Groene Hart

Regio, 16 mei 2008

Het CDA in de Tweede Kamer wil boerenbedrijven in het Groene Hart behouden. Recreanten mogen dan tussen de koeien over het land lopen, zegt het CDA-Kamerlid Koppejan.

Hij reageerde op een oproep van de stichting Gras en Wolken van de bekende acteur Bram van der Vlugt. De Tweede Kamer hield donderdag een hoorzitting over het plan om landbouwgebieden terug te geven aan de natuur.

In het Groene Hart en de Krimpenerwaard is er veel weerstand tegen het verdwijnen van de boeren die er al generaties lang zijn. Van der Vlugt riep de Kamer op om de melkveehouders in het Groene Hart te beschermen. Het CDA is het daarmee eens.

De Kamer praat in juni met de minister van landbouw over de aanleg van natuurgebieden.

Dit artikel is overgenomen van de website van RTV West. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.