Rijnwoude herdenkt gevallenen 1940-1945

Rijnwoude, 29 april 2008

Op zondag 4 mei 2008 worden in ons land en dus ook in Rijnwoude allen herdacht die in de Tweede Wereldoorlog hun leven gaven voor de bevrijding van Nederland en het voormalige Nederlands-Indië. In Rijnwoude worden op drie plekken herdenkingsbijeenkomsten georganiseerd en op twee locaties worden kransen gelegd.

De plechtigheid in Hazerswoude-Rijndijk vindt plaats bij het monument aan de Bilderdijklaan. Aan de herdenking gaat een bijeenkomst in Het Anker vooraf. Daar houdt burgemeester Latenstein van Voorst-Woldringh om ongeveer 19.40 uur een toespraak. Iedereen is daar vanaf 19.30 uur welkom.

In Koudekerk aan den Rijn wordt vanaf 19.00 uur in de Gereformeerde Kerk een herdenkingsbijeenkomst gehouden. Aansluitend vertrekt om 19.35 uur een stille tocht naar het monument op de Algemene Begraafplaats aan de Hoogewaard. Ook hier wordt om 20.00 uur een plechtige stilte van twee minuten in acht genomen.

In Hazerswoude-Dorp is een herdenkingsbijeenkomst in de Engelbewaarderskerk. Deze begint om 19.00 uur. Na afloop, om ongeveer 19.30 uur, heeft ieder nog ruim de gelegenheid om de kranslegging aan de Rijndijk bij te wonen.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van de Gemeente Rijnwoude. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.