Protest Groenendijk tegen hoge kruising op de N11

Groenendijk, 30 april 2008

Wijkcomité Groenendijk is bezorgd. Ondanks herhaaldelijk protest tegen een ongelijkvloerse vijftien meter hoge kruising op de N11 ter hoogte van hun buurtschap, heeft het dorpsorgaan sterke aanwijzingen dat die er toch komt. In een brief doet het comité een klemmend beroep op de raadsleden in Rijnwoude om het onheil dat dreigt, te keren.

Het comité vernam dat raadsleden van Rijnwoude en Zoeterwoude vorige week in 'een geheime bijeenkomst' zijn bijgepraat over de ontwikkelingen in het gebied op de grens van Hazerswoude- en Zoeterwoude-Rijndijk. Een stuurgroep met daarin afgevaardigden van omliggende bedrijven en grondeigenaren als Heineken, de Rijneke Boulevard en Nieuw Werklust, zouden een plan op papier hebben gezet.

Het comité heeft intussen de indruk gekregen dat die stuurgroep toch die bovengrondse kruising wil doordrukken. Het voelt zich daarom niet serieus genomen door de plannenmakers. De bezwaren zijn al herhaaldelijk, voorzien van argumentatie, aan de stuurgroep aangeboden, maar de stuurgroep heeft hier niet meer inhoudelijk op gereageerd.

De Groenendijkers dringen aan op een ongelijkvloerse kruising iets verderop, ter hoogte van de Burgemeester Smeetsweg in Zoeterwoude. Een kruising zo dicht bij hun woonwijk leidt volgens hen tot nog meer geluidsoverlast, fijnstofproblematiek en horizonvervuiling.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.