Burger moet politie helpen in Koudekerk

Koudekerk a/d Rijn, 21 april 2008

Nog steeds negeren veel automobilisten de verkeerslichten bij de Koudekerkse Brug. Daarom wil CDA-er Jos Ensing vrijwilligers inschakelen bij de aanpak van de verkeersproblemen.

De situatie bij de brug in Koudekerk is al jaren een probleem. Om het verkeer beter af te handelen, zijn al weer enige tijd geleden verkeerslichten bij de Koudekerkse brug geplaatst. Ook is een maximumsnelheid van dertig kilometer per uur ingevoerd.

Veel automobilsten negeren die verkeerslichten en rijden langs de wachtende files. Volgens Ensing handhaaft de politie de nieuwe regels niet streng genoeg. De politie zelf heeft aangegeven daarvoor onvoldoende capaciteit te hebben. Jos Ensing stelt nu voor om vrijwilligers in te schakelen. Zij zouden de verkeersovertreders kunenn fotograferen en de foto's naar de politie sturen. De politie kan dan een bekeuring uitschrijven.

Burgemeester Latenstein heeft aangegeven eerst nog een keer met de politie te willen praten. Veel gemeenteraads leden verwachten niet dat dit iets oplevert. De burgemeester merkte ook op dat dat het nog maar helemaal de vraag is of de aanpak van Ensing juridisch wel haalbaar is.

Bron: Omroep Rijnwoude