Bouw school eindelijk van start

Hazerswoude-Dorp, 24 april 2008

De bouw van het nieuwe schoolgebouw voor de Hazerswoudse vestiging van Scholengemeenschap Groene Hart gaat volgende maand echt beginnen. Op dinsdag 13 mei gaat officieel de eerste paal de grond in.

Volgens Geert Jan Scholte zal de daadwerkelijke start van de bouw ook ergens rond die datum liggen. Hij is binnen het college van bestuur van de school verantwoordelijk is voor de huisvesting.

De nieuwbouw van de school liep vorig jaar vertraging op als direct gevolg van de prijsstijging in de bouw. Voor het Groene Hart Rijnwoude, zoals de vestiging van de Scope Scholengroep officieel heet, was aanvankelijk een bedrag van 3,35 miljoen beschikbaar. Rond de jaarwisseling werd echter duidelijk dat er zelfs na allerlei bezuinigingen minimaal 4,4 miljoen euro nodig was om het schoolgebouw neer te kunnen zetten.

De verwachting is dat de leerlingen over ongeveer een jaar hun intrek kunnen nemen in het nieuwe gebouw. Volgens Scholte moet de school uiterlijk op 1 april volgend jaar worden opgeleverd. Daarna moet het gebouw nog worden ingericht, maar hij hoopt dat de verhuizing dan toch zo snel mogelijk kan plaatsvinden. Dat is gezien de staat van het oude gebouw ook geen overbodige luxe.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.