Aanhoudingen door de politie

Rijnwoude, 3 april 2008

In Benthuizen werd een automobilist aangehouden nadat hij was doorgereden na het omrijden van een paal. In Hazerswoude-Rijndijk werd een man aangehouden die ervan wordt verdacht zijn ex-vrouw te hebben gegijzeld en mishandeld.

De politie heeft dinsdagmiddag 1 april een 39-jarige man uit Amsterdam aangehouden. Hij was met zijn auto doorgereden na het omver rijden van een verkeerspaal op de Omleidingsweg. Na de aanrijding verloor de auto olie en kwam na een paar honderd meter tot stilstand. Daarbij had de olie een spoor over het wegdek getrokken. De brandweer en provincie moesten er aan te pas komen om het wegdek te reinigen. De politie maakt proces-verbaal op.

De politie heeft afgelopen nacht in zijn woonplaats Alphen aan den Rijn een 64-jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn ex-vrouw in haar woning in Hazerswoude-Rijndijk te hebben gegijzeld en mishandeld. De politie ontving de melding rond 1.30 uur 's nachts en trof de gewonde vrouw in haar woning aan. Voor de behandeling van haar verwondingen werd zij overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De verdachte is ingesloten. Tegen hem is een onderzoek ingesteld terzake gijzeling, poging tot doodslag, bedreiging en zware mishandeling.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van Politie Hollands Midden. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.