Verwaarloosde vee doorverkocht

Hazerswoude, 8 februari 2008

Alle 165 runderen die begin december in beslag zijn genomen bij de veehouderij van Pieter Vink in Hazerswoude-Dorp zijn verkocht.

Het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie (OM) heeft besloten tot de verkoop vanwege de slechte conditie van de runderen, zo laat een woordvoerster weten. Vink blijft echter hopen op de terugkeer van zijn koeien.

De boer is verbaasd over de actie van het OM. Hij wist hier niets van. Volgens hem was de procedure is nog niet eens gestart. Vink gelooft niet dat hij zijn koeien niet meer terug zal zien. Een woordvoerster van het OM geeft echter aan dat de kans heel klein is dat de runderen weer op de boerderij aan de Vierheemskinderenweg komen te staan. De nog levende runderen lopen waarschijnlijk rond op boerderijen verspreid over het hele land.

De AID gaf bij een controle in april al aan dat verandering op het bedrijf nodig was. Bij de tweede controle bleek de situatie ’nog erbarmelijker’ dan in april, zo stelde de AID.

Vink is boos dat het OM het nieuws over zijn koeien naar buiten brengt. Hij zegt sinds de inbeslagname gemerkt te hebben ’hoe hard het leven is’. Hij wordt op deze manier voor de tweede keer gestigmatiseerd. Hij vindt dat een vreemde gang van zaken. Volgens hem ben je in Nederland onschuldig tot het tegendeel bewezen is, maar hem laten ze een omgekeerde bewijslast voeren. Hij is bij voorbaat schuldig bevonden.

Dit artikel is overgenomen uit AD Groene Hart. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.