Veiliger fietspad door Bentwoud

Benthuizen, 29 februari 2008

Benthuizen en de Zoetermeerse wijk Oosterheem krijgen nog voor de zomer een nieuwe fietsverbinding. Fietsers hoeven dan niet langer meer over de onveilige Zegwaartseweg.

Het pad komt door de zogenoemde Driehoek van het Bentwoud, een poldergebied tussen Oosterheem en Benthuizen dat het komend jaar flink op de schop gaat.

De nieuwe fietsroute geeft de Benthuizenaren een verbinding met de Randstadrailstations in Oosterheem. De aanleg begint in april. Het gaat om een semipermanent pad, uitgevoerd met platen. Over anderhalf jaar komt er een definitieve fietsroute.

De Driehoek tussen Oosterheem en Benthuizen ondergaat vanaf dit jaar een gedaantewisseling. In het najaar worden de eerste stekjes geplant van in totaal dertig hectare nieuw bos. Dit is onderdeel van het Bentwoud, dat zich over tien jaar moet uitstrekken van Zoetermeer en Benthuizen tot Boskoop.

De Driehoek is een bijzonder samenwerkingsproject van de gemeenten Zoetermeer en Rijnwoude. De voetbalclubs DSO uit Zoetermeer en BSC’68 uit Benthuizen krijgen elk een complex in de groenzone, dat officieel op het grondgebied van Rijnwoude ligt.

In mei of juni wordt begonnen met de aanleg van het DSO-complex. Na de zomer gaat Rijnwoude aan de slag met het complex van BSC’68. De bedoeling is dat dit voor het seizoen 2009-2010 gereed is.

Dit artikel is overgenomen uit AD Groene Hart. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.