Schaamte voor sloop Benthuizen

Benthuizen, 24 februari 2008

Jan van der Meer uit Benthuizen schaamt zich dood voor zijn dorp. Hij maakt zich zorgen over de sloop van oude huizen in het 800 jaar oude dorp. Tijd voor actie, vindt Van der Meer samen met nog zes plaatsgenoten.

Hij diende bezwaar in tegen de sloop van een woning aan de Dorpsstraat 170. Het huis is gebouwd in 1929 en staat tegenover de molen. Volgens hem hoort dit huis er gewoon bij. Woningbouwvereniging Habeko Wonen heeft echter een ander bouwplan voor die locatie.

Het protest van Van der Meer en zijn companen heeft echter geen effect gehad. De bezwarencommissie vindt dat hij te ver van het betreffende pand afwoont. Hij heeft geen persoonlijk belang bij het behoud van de woning en dus is het bezwaar niet ontvankelijk.

Een van de bezwaarmakers woont wel dicht bij het huis en heeft dus wel het recht bezwaar te maken. Maar ook dat heeft geen effect. De bezwarencommissie heeft zijn bezwaar ongegrond verklaard. Habeko Wonen mag er dus slopen. Dorpsstraat 170 maakt deel uit van de locatie waar Habeko 19 zorgunits van Philadelphia, negen eengezinswoningen en twee appartementencomplexen gaat bouwen.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.