Ook Boskoop wil nu wel fuseren met Zoeterwoude

Boskoop, 28 februari 2008

Het zou heel mooi zijn wanneer Zoeterwoude aanschuift in de aanstaande fusie van Rijnwoude en Boskoop. Dat vindt inmiddels niet meer alleen het gemeentebestuur van Rijnwoude. Ook Boskoop is sinds kort voorstander van een fusie waarin Zoeterwoude als derde partij mee doet.

Boskoop heeft steeds zwaar ingezet op een fusie met Waddinxveen. Maar nadat die combinatie vorig jaar door de provincie naar de prullenbak werd verwezen, heeft de boomkwekersgemeente zich erbij neergelegd dat dat geen haalbare kaart is. Volgens gemeentewoordvoerder Kees Verkade wil Boskoop graag dat Zoeterwoude aansluit. Op die manier krijg je een Groene-Hartgemeente die voldoende groot is voor de langere termijn.

De Zoeterwoudse wethouder Mirjam Ates is vereerd met de belangstelling voor haar gemeente, maar blijft de avances van de buurgemeenten afwijzen. Volgens haar is Zoeterwoude bij het eigen gemeentebestuur in de beste handen is.

Maar zal de druk op Zoeterwoude om toch te gaan fuseren niet toenemen door de koerswijziging van Boskoop? Ates denkt van niet. De provincie en het rijk hebben immers duidelijk aangegeven dat fusies van onderaf moeten komen. En de commissaris van de koningin heeft pas nog gezegd dat Zoeterwoude het goed doet.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.