Koudekerkse postduivenmelkers op straat

Koudekerk a/d Rijn, 29 februari 2008

Terneergeslagen ploft Piet Wolvers deze donderdagmiddag op een stoel in het clubgebouw van de Koudekerkse postduivenvereniging Ons Genoegen. Het is de laatste dag dat hij dat nog mag doen. Vanaf 29 februari heeft de gemeente Rijnwoude het gebouw opgeëist. Het pand gaat plat. De 21 duivenmelkers staan op straat.

Niet alleen Wolvers, ook het gebouw maakt een desolate indruk. Aan de wand hangen ingelijste diploma's van de gebroeders De Wit uit Hazerswoude-Rijndijk. Ze behaalden hoge resultaten met hun duivenvluchten. Ze gaan mee in de sloop van het gebouw.

Er staan nog wat tafels en stoelen. Die worden nog opgehaald. Er komt nog iemand van de gemeente kijken wat er allemaal naar het grof vuil wordt afgevoerd. Daarna is het gebeurd.

Wolvers heeft geen goed woord over voor de gemeente. Dat zijn club, die volgend jaar zestig jaar zou bestaan, moet wijken voor de uitbreiding van de begraafplaats is nog tot daar aan toe. Maar dat er geen goed alternatief is gevonden, vindt de Groenendijker diep triest. De club heeft verschillende locaties aangedragen. De carpoolplaats bij de N11, de vrachtwagenparkeerplaats, een plek achter de voetbalvereniging Bernardus. Maar alles werd afgewezen onder het mom van dat ene woord 'bestemmingsplan'. Het bestemmingsplan laat ons er niet toe.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.