Groen licht voor nieuwbouw Groene Hart Rijnwoude

Hazerswoude-Dorp, 17 februari 2008

De bouw van het Groene Hart Rijnwoude in Hazerswoude-Dorp gaat binnenkort beginnen. Voor het eind van het jaar moet het gebouw er in grote lijnen staan aan de Sportlaan.

Met de rug tegen de muur heeft de politiek van Rijnwoude 440.000 euro bovenop de al eerder beschikbaar gestelde 3,35 miljoen euro op tafel gelegd. Volgens voorzitter Hans van Kuijk, voorzitter van de Commissie Welzijn, werd die beslissing vrij soepel genomen. Iedereen zag het belang er wel in.

Dat er nog zoveel geld bij moest heeft een paar oorzaken. Ten eerste is de bouw vertraagd als gevolg van de grondverwerving en de aanleg van een bouwweg. In die tussentijd is de bouwprijs fors gestegen en dat kostte Rijnwoude 290.000 euro extra. Verder besloot Rijnwoude 150.000 euro extra beschikbaar te stellen voor betere isolatietechnieken.

De school draagt zelf 600.000 euro bij voor de inrichting en om het gebouw duurzaam te maken.Rijnwoude heeft haast met de nieuwbouw. De bouwweg moet namelijk op 1 januari 2009 weer weg zijn, anders volgt er een boete.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.