Extra geld voor ‘fris’ Groene Hart Lyceum

Hazerswoude-Dorp, 14 februari 2008

De gemeente wil extra geld beschikbaar stellen voor een goede binnenklimaat in het nieuwe Groene Hart Lyceum. Daardoor zullen de leerlingen zich beter voelen en ook beter presteren.

Uit recent onderzoek is gebleken, dat het binnenklimaat in scholen nogal eens te wensen over laat. Dat heeft negatieve gevolgen voor zowel de leerlingen als voor het onderwijzend personeel. Een ‘frisse school’ is van grote invloed op de prestaties, maar zorgt er ook voor dat men zich goed voelt op school.

De gemeente Rijnwoude vindt het belangrijk, dat het prettig leren en werken is in het nieuwe, nog te bouwen Groene Hart Lyceum. Daarom heeft de gemeente voorgesteld om een extra krediet van €150.000,- beschikbaar te stellen om een goed binnenklimaat te realiseren. Daarmee wordt vooruit gelopen op de maatregelen die de rijksoverheid verplicht zal gaan stellen.

Het voorstel is woensdagavond 13 februari in de Commissie Welzijn besproken en daar positief ontvangen. Dit betekent onder andere dat er een gebalanceerd ventilatiesysteem in het nieuwe gebouw kan worden aangebracht. De installatie van een dergelijk ventilatiesysteem brengt extra kosten met zich mee, maar verbeteringen achteraf zouden een nog grotere investering betekenen.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van de Gemeente Rijnwoude. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.