Clubhuis golfbaan komt op terp

Benthuizen, 28 februari 2008

Het ontwerp voor het clubhuis voor de nieuwe golfbaan bij het Bentwoud is klaar. Het wordt een transparant gebouw op een terp.

Het gebouw is ontworpen door ZILT architecten in Amsterdam. Het ontwerpis met enthousiasme ontvangen door de welstandscommissie. Het is een mooi, transparant ontwerp. Het gebouw ligt op een terp, waardoor het uit twee lagen lijkt te bestaan, terwijl dat er in werkelijkheid drie zijn.

Het gebouw bevat een vergader- en clubruimte, een restaurant, een zaal voor festiviteiten en evenementen, een receptie, kleedkamers, een caddystalling en een magazijn/opslagruimte. Bovendien herbergt het gebouw een lobby, kantoor en werkruimte en zelfs een inpandige woning.

Het is de bedoeling om in het voorjaar van 2009 met de bouw van het clubhuis te beginnen. Met de aanleg van de golfbaan zelf wil men al in het najaar van 2008 een start maken. Eind 2009, begin 2010 zouden de eerste golfers gebruik kunnen gaan maken van de golfbaan en het clubhuis.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van de Gemeente Rijnwoude. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.