Boskoop zoekt nieuwe liefde

Boskoop, 26 februari 2008

Boskoop is naarstig op zoek naar een tweede ‘geliefde’. Rijnwoude als fusiepartner is heel welkom, maar liever nog wil Boskoop een gemeente erbij. Dat kan Zoeterwoude zijn, maar Boskoop knipoogt ook naar Bodegraven en Reeuwijk.

In november kwam de provincie met een besluit: Boskoop en Rijnwoude gaan per 2011 fuseren, zonder Waddinxveen. Een teleurstelling voor de Boskoopse politiek, die deze week voor het eerst hierover sprak. CDA-fractievoorzitter Brouwer vindt dat zonder die derde gemeente erbij de nieuwe gemeente niet robuust genoeg is.

Zowel het CDA, ChristenUnie/SGP als D66 willen wel verder kijken richting Reeuwijk en Bodegraven. PvdA en GroenLinks zetten liever de deur op een kier voor Zoeterwoude. PvdA-fractievoorzitter Straver vermoedt dat Reeuwijk en Bodegraven helemaal niet zitten te wachten op Boskoop.

De VVD ziet beide buurgemeenten wel zitten. VVD-fractievoorzitter Dazler vindt wel dat de naam Boskoop behouden moet blijven, want die naam is wereldwijd bekend.

Ook moeten Rijnwoude en Boskoop maar eens met elkaar kennismaken, vinden de partijen. Volgens D66 moet niet alleen duidelijk worden hoe de financiële situatie is, maar ook de culturen in beide gemeenten.

Dit artikel is overgenomen uit AD Groene Hart. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.