Schaatsplezier in Koudekerk

Koudekerk, 22 december 2007

Overal in de regio kon zaterdag worden geschaatst. Alle ijsbanen waren open. Ook op de ijsbaan aan de Gruttolaan in Koudekerk a/d Rijn was het gezellig druk.

IJsmeester Rien Kapteijn was tevreden over de conditie van het ijs. Bij de laatste meting op vrijdagmorgen bleek dat de dikte van het ijs lag tussen de zeven en acht centimeter. Dat was meer dan de minimale benodigde dikte van zes centimeter.

De ijsbaan in Koudekerk is een landijsbaan met een lengte van 400 meter. Daarnaast ligt nog een oefenbaan voor de krabbelaars. Er is verlichting, zodat de schaatsers ook 's avonds terecht kunnen. En de vermoeide schaatsers kunnen ook genieten van koek en zopie gezorgd. Het bestuur van de Vereniging IJssport Koudekerk was blij dat er eindelijk weer eens kon worden geschaatst op buitenijs. Dat de laatste keer dat dit kon was al weer vijf jaar geleden.

De ijsbaan was gratis toegankelijk voor de vele honderden donateurs van de ijsclub. Andere schaatsers mochten het ijs op voor een toegangskaartje dat maar 1,50 euro kostte. En voor de kinderen was het maar 1 euro.

Bron: Omroep Rijnwoude