Illegale bouw nog niet weg

Boskoop, 29 december 2007

Het uit Hazerswoude afkomstige sierteelt-handelsbedrijf Groen-Direkt in Boskoop heeft de illegale bebouwing aan de Middelburgseweg niet weggehaald. Tot vrijdag gaf de gemeente het bedrijf daarvoor de tijd.

Volgens directielid Gert Koert kan Groen-Direkt de juiste mensen niet te pakken krijgen. De in allerijl opgerichte Stichting Red de Middelburgse Polder houdt de verrichtingen van het bedrijf nauwlettend in de gaten.

Vorige week vrijdag kreeg Groen-Direkt een bouwstop opgelegd. In de veronderstelling dat de vergunning wel zou volgen, was het bedrijf alvast begonnen met de bouw van tijdelijke bedrijfsruimte. De gemeente eiste dat Groen-Direkt alles in de oude staat terug zou brengen. Tot vrijdag kreeg het bedrijf er de tijd voor. Zo niet, dan volgt er een dwangsom van 10.000 euro per week.

Sindsdien is het stil op het terrein van de voormalige Boskoopse veiling. Gemeentesecretaris Jaap Perfors is daarvan op de hoogte. Volgens hem is Groen-Direkt naar de rechter gestapt. De zaak dient 4 januari. Hij wacht de uitspraak even af.

Buurman Emile Sprenger is voorzitter van de stichting Red de Middelburgse Polder. Hij is er niet gerust op. Hij vraagt zich wat 10.000 euro voor zo'n bedrijf is. Het verbaast hem niks als ze wachten totdat ze over zes weken toch de vergunning hebben.''

Vanuit zijn huis in de overwegend groene polder is te zien dat het illegale gebouw boven de al bestaande bebouwing uitsteekt. Volgens Sprenger is dit nog maar het begin. Sinds hij twee weken geleden zag dat er werd gebouwd, is hij zich gaan verdiepen in de bouwaanvragen van Groen-Direkt die op het gemeentehuis lagen.

De ene bouwaanvraag betreft het plaatsen van 8000 vierkante meter tijdelijke bedrijfsbebouwing. De tweede aanvraag is de bouw van 15.000 vierkante meter aan nieuwe bedrijfsruimte met zestig los- en laadplaatsen voor vrachtauto's.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.